Zondag 29 juli 2007

Om 7.30 uur zijn we opgestaan, hebben we pancakes gebakken met honing en daarna zijn we op weg gegaan naar Red Rock State Park. Een park iets buiten Sedona.
Om 10 uur was daar een nature walk met een gids.
Er waren nog 4 mensen, 2 uit Texas en nog 2 uit Nederland.
De Amerikanen waren dus in de minderheid!
We kregen veel uitleg over de flora en fauna in het park.
Het was weer heel erg warm met een hoge luchtvochtigheid.
Bij terugkomst in Sedona hebben we geluncht bij Café José (dat moest natuurlijk wel vanwege de naam!). Type vreetschuur, met op de kaart veel Mexicaanse gerechten maar ook all day breakfast en de nodige steaks en burgers.
Ze hadden wel heel veel awards gewonnen die allemaal trots aan de muur hingen.
Maar of je nou aan de titel: best new restaurant in Sedona 2006 of iets in die trant veel waarde kunt hechten...?
Het zat er stampvol dus populair was het in ieder geval wel, het eten was ook erg lekker, kwam snel op tafel en binnen de kortste keren stonden we weer buiten. Dat was maar goed ook want de tijd begon alweer te dringen; de regenbuien waren al flink dichterbij gekomen.
We zijn richting Bell Rock gereden, een grote rots bij Sedona. We hebben er een stuk gelopen maar vanwege het onweer dat vlak boven ons hoofd hing, leek het ons verstandiger om maar weer richting de bewoonde wereld te rijden. En ook begon het weer (het wordt saai!) te regenen. We zijn naar Tlaquepaque gereden, een soort kunstenaarsdorpje in Sedona. Overal kleine galerietjes en winkeltjes, mooie beelden, fonteinen. Prachtig!
Bij het Secret Garden Café hebben we een grote punt chocoladetaart gegeten, maar niet ópgegeten, want het was veel te veel, zelfs voor ons!
Nadat we een tijdje hadden rondgelopen, klaarde het weer wat op en zijn wij naar Outlook Point gereden, vlakbij het vliegveld. Daar had je prachtig uitzicht over de omgeving. Ook zaten er diverse mensen de mediteren op de rotsen omdat deze plek een zgn. vortex is.
Aan het eind van de middag zijn we weer naar de camping gereden, ondertussen was het gelukkig weer droog geworden. Daar hebben we lekker bij het riviertje gezeten, dat achter onze tent langs de camping stroomt. Toen het donker begon te worden hebben we rijst met bonen gegeten en een lemon-merengue puddinkje toe.

Overnachting Sedona, Manzanita Campground $ 21,-

Geen opmerkingen: