Woensdag 1 augustus 2007

Echt veel tijd om uit te slapen hadden we niet, want Marie serveert het ontbijt alleen tussen 08.30 uur en 09.00 uur. Met slaperige oogjes kwamen we aan de ontbijttafel, waar twee echtparen zaten. Een jong stel uit LA, zij hoogzwanger, samen nog een laatste trip voor de baby werd geboren en een wat ouder stel uit Philadelphia.
Het was zo gezellig aan de ontbijttafel, lekker huiselijk en Marie schotelde ons een lekker bordje met scrambled eggs en worst met toast voor.
Voor we het wisten, was het al 10 uur, al die tijd hadden we gezellig zitten kletsen met de andere gasten.
Daarna zijn we met de F-line naar Fisherman’s Wharf gereden en hebben we op Pier 39 de overbekende zeeleeuwen bekeken. Sylvia had een reisgidsje van Marco Polo en we hebben een wandeling die in het boekje stond gedaan.
Via de Filbert Steps (bijna 400 traptreden langs schattige huisjes) kwamen we aan op de top van Telegraph Hill, bij de Coit Tower. Prachtige uitzichten over de stad hadden we daar!
Bovenaan de bekende Lombard Street zijn we op de Cable Car naar China Town gestapt en daar hebben we gedimsumd. Toen weer op een andere Cable Car, naar Van Ness Avenue gereden en verder gelopen naar Japan Town, dat is heel wat minder uitbundig dan China Town maar met mooie architectuur.
Uiteindelijk kwamen we aan bij Alamo Square waar we natuurlijk een foto moesten maken van de Postcard Row, een rijtje karakteristieke San Franciscaanse huisjes met op de achtergrond de wolkenkrabbers van het financiële district.
Toen verder met de bus naar Haight Street, een hippe hippie-straat met aan het einde Amoeba, een gigantisch grote cd-winkel. Daar hebben we het een en ander ingeslagen en buiten hebben we in zo’n hip tentje een heerlijke smoothie gedronken.
Op aanraden van Marie zijn we toen met bus 5 helemaal naar de oceaan gereden aan het eind van Golden Gate Park want daar zat een restaurant, Beach Chalet, waar je volgens haar heerlijk kon eten met prachtig uitzicht over de oceaan. Daar was geen woord van gelogen, alleen jammer dat het zo bewolkt was. Gelukkig was het hoge bewolking, zodat we toch nog een eind over zee konden uitkijken. Het restaurant heeft ook een eigen brouwerij, je kon er ook een proeverij van biertjes bestellen, dan kreeg je een houten standaard met 6 hele kleine glaasjes bier. Er zat een papiertje bij met uitleg over de verschillende soorten bier.
Met de bus weer terug naar de B&B gegaan waar we rond 21 uur aankwamen.

Overnachting San Francisco, Country Cottage B&B $ 89,-

Geen opmerkingen: