Dinsdag 31 juli 2007

Om 5.45 uur ging de wekker en gingen we op weg naar Las Vegas.
Rond 6.45 uur kwamen we aan bij het Rent-A-Car Center en hebben we onze auto ingeleverd. Gelukkig hebben ze de auto niet nagekeken en ze hebben dus het krasje dat we in Sedona hadden opgelopen (rotsblok) gelukkig niet gezien. In totaal bleken we in de afgelopen twee weken 1.834 mile gereden te hebben.
Alles liep gesmeerd en voordat we het wisten zaten we in de shuttlebus op weg naar het vliegveld. Daar waren we al om iets na 7 uur.
De E-incheck verliep ook op rolletjes, de bagage werd ingeleverd en dus konden we op weg naar Starbucks voor een ontbijtje. Daarna nog wat winkeltjes gekeken en naar de gate gelopen. We vertrokken zo’n 20 minuten te laat maar we landden precies op tijd in San Francisco.
We moesten erg lang wachten op onze bagage, maar toen we die eenmaal hadden, zaten we al snel in een shuttle-van die ons naar de Country Cottage B&B bracht.
De eigenares van de B&B, de Tsjechische Marie, leek wel bij de plaatselijke VVV te werken, zoveel vertelde ze ons over San Francisco.
We sliepen in de Blue Room en daar was geen woord van gelogen, we kwamen terecht in een blauwe tierelantijntjeskamer. Erg schattig, niet echt onze stijl, maar toch wel erg leuk.
Marie had ons precies verteld hoe we met het openbaar vervoer konden reizen dus dat was alvast erg makkelijk. De B&B lag vlakbij Market Street, de grote straat die dwars door het centrum loopt, dus alles was vlakbij.
Een paar haltes met de tram (F-line) en we stonden in het centrum waar we een MUNI-pass hebben gekocht. Dat is een pas waarmee je in bijna al het openbaar vervoer van de stad kunt reizen, inclusief de beroemde Cable Car.
Hierna zijn we door het winkelgebied gelopen, door China Town, bij Pier 39 beland en daar hebben we gegeten bij Wipe Out.
Bij de beroemde chocoladefabriek van Ghirardelli hebben we een ijsje (José) en chocolademelk met mega cookie (Sylvia) gegeten als toetje en daarna was het tijd om naar The Fillmore te gaan met de bus, want vanavond was de avond van het Smashing Pumpkins-concert!
Daar aangekomen was het al heel druk in de rij. We raakten aan de praat met een paar fans uit het oosten van de VS die speciaal voor deze concerten een week naar San Francisco waren gekomen. Het concert begon uiteindelijk om 22.00 uur en was pas na 01.00 uur afgelopen! Bekaf waren we! Met een taxi naar de B&B gegaan waar we rond 01.45 uur aankwamen.

Overnachting San Francisco, Country Cottage B&B $ 89,-

Geen opmerkingen: