Vrijdag 20 juli 2007









Rond 8.00 uur opgestaan en een lekker bordje havermout gegeten. In de camperstore weer sandwiches en nieuw ijs gehaald. In het Visitor Center even gekeken hoe de situatie nu was in Zion; alle wegen waren weer open maar er was wel “restricted visibility” vanwege de rook.
We hebben een fotostop gemaakt bij Fairyland Point, iets buiten het park. Ook daar weer prachtige hoodoos. Hierna zijn we verder gereden naar Red Canyon. In het Visitor Center hebben we een wandelkaart gehaald en ons laten uitleggen wat leuke wandelingen waren. Dit park lijkt iets op Bryce, met als voornaamste verschil dat je hier langs de hoodoos loopt, terwijl je in Bryce meestal van bovenaf op de hoodoos kijkt.
Daar moet je dus naar beneden lopen om ze goed te kunnen zien, dat is op zich niet zo erg, maar je moet dus ook weer (steil) omhoog.
In Red Canyon hebben we drie trails gelopen. Pink Ledges, Birdseye en Arches.
Voor de Arches Trail moesten we een stukje verder rijden.
Hier was haast niemand te bekennen terwijl je in Bryce over de mensen struikelt.
Vandaag was het warmer dan gisteren, zo’n 31 C.
Toen we terugkwamen op de camping begon het te onweren. We wilden eigenlijk de Queens/Navajo Trail gaan lopen in Bryce (naar beneden en weer naar boven) om toch ook daar de hoodoos van dichtbij te gaan bekijken maar toen we bij het startpunt aankwamen begon het te regenen en nog harder te onweren. Het leek ons dus verstandiger om maar boven te blijven.
In plaats van te wandelen zijn we toen maar gaan douchen bij de douches van Sunrise Point, naast de camperstore.
Na afloop hebben we in de camperstore een bakje Haagen Dazs-ijs gekocht als toetje.
Dat hadden we wel verdiend na al dat gewandel vandaag.
Omdat het maar bleef regenen zijn we met de auto weer naar Rainbow Point gereden en onderweg terug weer bij een aantal uitzichtpunten gekeken naar de onweerslucht, vermengd met de rokerige bosbrandlucht. Een heel mooi uitzicht was het, dat wel.
Teruggekomen op de camping was het droog genoeg om snel even wat pasta te kunnen koken en ons ijs op te eten.
Om 21.00 uur zijn we naar de lodge gereden voor een ranger program.
Vanavond ging het over astronomie en de lichtvervuiling die (nog) geen vat heeft op Bryce.
Ranger Angie vertelde dat ze een uur een praatje zou houden en daarna zou ze van haar collega’s horen of we door telescopen naar de maan en de sterren zouden kunnen kijken. Dat is dus niet doorgegaan vanwege de bewolking en de rook die nog altijd in de lucht hing. Het was een heel erg interessant verhaal over het ontstaan van het heelal, hoe de indianen zonnekalenders maakten en de lichtvervuiling.
In Bryce kun je veel meer sterren zien dan op andere plekken in de wereld omdat er dus haast geen lichtvervuiling is.
Sylvia heeft ze de eerste nacht, toen ze naar de wc moest, ook kunnen zien.
De andere nachten was het te bewolkt, helaas.

Overnachting Bryce NP, North Campground $ 12,25

Geen opmerkingen: