Donderdag 26 juli 2007

Rond 8 uur zijn we opgestaan, als ontbijt hadden we weer lekkere oatmeal met een beker thee. Hierna zijn we met de shuttlebus naar Grand Canyon Village gereden en daar vandaan zijn we een stuk gaan lopen, naar Mojave Point. Onderweg kwamen we langs diverse uitkijkpunten.
Hoe mooi het ook is, het lijkt op een gegeven moment wel allemaal op elkaar.
In tegenstelling tot Bryce waar je steeds weer nieuwe dingen ziet.
Vanaf Mojave Point zijn we verder gereden met een shuttlebus. Onderweg nog een paar keer uitgestapt voor wat foto’s.
Teruggekomen in the Village zijn we weer op de andere bus gestapt en naar de General Store gereden en binnen in de deli hebben we geluncht.
Toen weer terug naar de Village met de bus, we zijn uitgestapt bij de Bright Angel Lodge. Bij de Look Out Studio was namelijk een ranger program over condors.
Het was een prachtig verhaal dat de ranger vertelde en het was er heel erg druk.
Aan de North Rim zagen we de regen alweer aan komen zetten en ook achter ons werd de lucht weer akelig donker. Rond 17 uur begon het ook bij ons weer te onweren en te regenen. Dit duurde ruim een uur.
We besloten om lekker te gaan douchen. Aan de ingang van de camping stond een groot gebouw met daarin de douches en heel veel wasmachines.
Douchen kostte $ 1,75 voor 5 minuten.
Toen we weer buiten kwamen, regende het nog steeds. Niet echt hard, maar het druppelde toch aardig.
We zijn toch maar gaan koken, we hebben tortilla-pannenkoeken opgewarmd in een koekenpan en we hadden nog een blik met bonen/vleessaus. Lekkere sla erbij en als toetje rijstpudding. We hadden niet zo veel hout meer over dus het kampvuurtje was vanavond al weer vrij snel uit.
Gelukkig stopte het met regenen zodat we buiten op de picknicktafel nog puzzeltjes konden maken bij het licht van onze lantaarn.
We hoorden weer alleen de krekels krekelen; wat een verschil met die kermis in Grand Canyon Village waar touringcars af en aan rijden met toeristen. Mensen met gekleurde stickertjes op hun t-shirt zodat ze hun bus weer terug kunnen vinden. Tja...

Overnachting Grand Canyon NP, Mather Campground $ 18,-

Geen opmerkingen: