Dinsdag 24 juli 2007

We besloten om the Wave maar te laten voor wat het was en achteraf was dat maar goed ook, want we hadden ‘m niet eens kunnen lopen vanwege de flashfloodwarning die ook deze hele dag van kracht was. En daar kwam nog bij dat het vanaf 11 uur ‘s ochtends alweer begon te regenen.
We wilden in plaats van te wandelen met de bootjes, die we hadden gezien in de rivier, een tocht maken. Dus wij weer terug naar de Glen Canyon Dam waar Sylvia in het Visitor Center heeft nagevraagd hoe en waar we die tocht konden boeken. Dat kon in Page, dus wij naar het kantoortje gereden. Er gingen rafttours om 7 uur en om 13 uur. Wij wilden die van 13 uur maar die was vol. Er was voor de volgende dag nog wel plek, maar omdat we dan richting Grand Canyon zouden gaan, hebben we besloten dat maar niet te doen.
We besloten om nog maar een stukje te gaan rijden. Via de 89a zijn we over de Navajo Bridge gereden en bij Lees Ferry uitgekomen.
Dat is het punt waar officieel de Grand Canyon begint en waar ook alle rafts het water opgaan richting Grand Canyon.
Lees Ferry is ook het punt waar ooit een pont heeft gevaren en waar mensen goud zochten. Dat goud is nooit gevonden maar de gebouwen en machines hebben ze gewoon achtergelaten. Ter plekke kun je een klein wandelingetje langs de rivier maken. Bij de parkeerplaats kun je een routekaartje uit een bakje pakken en krijg je uitleg over de ruïnes en verroeste machines die er liggen. Het was er heel erg rustig en je hoorde alleen het stromen van de rivier. Er ging daar ook een route de berg op maar die wordt voor de zomermaanden sterk afgeraden vanwege de hoge temperaturen. Die hebben we dus maar letterlijk en figuurlijk links laten liggen.
In Page was de regen ondertussen overgegaan in buien en het klaarde zelfs een beetje op.
We zijn toch maar teruggegaan naar het raftkantoortje want zó ver rijden naar Grand Canyon is het niet, dus we hadden besloten om de tocht van 7 uur te boeken. Rond 12.30 uur zouden we weer terug zijn, zei de reserveringsdame.
De temperatuur was voor Page-begrippen aardig laag, zo’n 84F (28C).
“Onder” ons hotel zat een McDonald's en daar hebben we lunch gehaald en op de kamer opgegeten.
Daarna hebben we even gehuisvrouwd en hebben al onze vuile kleding in de hotelwasserette gewassen en gedroogd.
‘s Avonds hebben we gegeten bij het Italiaanse restaurant Strombolli’s en het leek wel of alle in Page overnachtende toeristen hier waren samengekomen! Wat een drukte! Gelukkig was er nog een plekje voor twee mensen op het terras.
De porties waren weer aardig groot, een groot aantal mensen verliet met een pizzadoos met overblijfsels het restaurant.
José had garlicbread besteld met een Caesar Salad en Sylvia een lekkere pizza.
Het eten was erg goed, dus ook geen wonder dat het er zo druk was.
Daarna nog wat tv gekeken op de kamer en vroeg gaan slapen, we moesten tenslotte vroeg weer op.

Overnachting Page, Best Western ArizonaInn $ 87,-

Geen opmerkingen: