Dinsdag 17 juli 2007

Na het ontbijt (een oude muffin en een appel) zijn we richting Washington vertrokken waar we dan eindelijk naar Wal-Mart konden. Dat is een winkel waar ze volgens mij alles verkopen, behalve mensen en auto’s.
Daar hebben we een flinke etensvoorraad aangelegd, Knorr-maaltijden in zakjes, havermout in zakjes voor ontbijt, pancakemix voor ontbijt etc.
Ook nog het een en ander aan non-food ingeslagen o.a. een klein maatbekertje, dat bleek heel handig te zijn!
In de Wal-Mart zat ook een Subway dus die konden we niet overslaan en daar hebben we geluncht.
Ook in Wal-Mart viel nu nog twee keer heel kort de stroom uit.
Onderweg terug naar Zion zijn we gestopt bij Zion Trading Post en daar hebben we een ijsje gegeten. Dat was een soort mini westerndorpje met een winkel erbij.
Op de camping hebben we onze boodschappen uitgepakt en ingedeeld en daarna zijn we met de auto het park ingereden (het was zó heet dat onze jaarpas gedeeltelijk was gesmolten!) en met de shuttlebus zijn we naar het eindpunt gereden: Temple of Sinewawa, waar je een wandeling kon maken, Riverside Trail naar het begin van the Narrows. Dat is een wandeling op zich, waar je door de rivier heen waadt terwijl de canyon steeds smaller wordt. Maar door het tijdverlies dat we hadden opgelopen konden we dit helaas niet doen.
Het was nog steeds ontzettend heet, 45 C.
Teruggekomen op de camping hebben we even met onze voeten in de rivier gezeten die achter onze kampeerplek stroomde. We hebben bagels gegeten (in Nederland hadden we een heel handig campingbroodroostertje gekocht dat je gewoon op het gasstel kunt zetten) met gebakken eieren en bacon, met rauwe worteltjes.
Er kwam steeds meer bewolking opzetten en op een gegeven moment begon het weer flink te regenen. We hadden nu echt giga-hoofdpijn van de warmte ondanks het feit dat we toch echt meer dan genoeg gedronken hadden.
Het was bijna nog warmer dan de vorige nacht, pas na middernacht koelde het iets af onder de 40C. ‘s Nachts regelmatig wakker geworden van de geur van de bosbranden. We hoorden dat ook in Zion ondertussen enkele wildfires woedden.

Overnachting Springdale, Zion Canyon Campground $ 22,-

Geen opmerkingen: